DudeSquare raadt SSL certificaten aan!

Een veilige verbinding tussen bezoeker en server

Bij Dudesquare doen wij alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om uw website zo veilig mogelijk te maken. Dit doen wij door gebruik te maken van ons zelfgebouwde veilige CMS, door uitgebreid te testen en gebruik te maken van de veiligste servers. Tegenwoordig is er een extra mogelijkheid om uw website te beveiligen, met een SSL certificaat.

Bijkomend voordeel is dat uw website hoger gaat scoren in Google en beter converteert. Wij kunnen voor u het SSL certificaat aanvragen, installeren en ervoor zorgen dat noch u, noch uw bezoekers verder iets merken van de overgang.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat? 

Er zijn een drietal grote voordelen die een SSL certificaat met zich meebrengen. 

  1. Vindbaarheid: Google heeft aangegeven dat websites met een SSL certificaat voorrang krijgen boven websites zonder SSL certificaat in de zoekresultaten. Uw website krijgt dus een SEO-boost, waardoor uw website hogere posities zal krijgen in zoekmachines. 
  2. Conversie: Een SSL certificaat zorgt ook voor een groen beveiligingssleuteltje en verandert de HTTP:// in HTTPS:// in de adresbalk van de browser om aan de bezoeker te tonen dat uw website veilig is om op te browsen en, als u een webshop heeft, op uw website aankopen te doen. 
  3. Veiligheid: SSL zorgt voor een versleutelde verbinding tussen uw website en de browser van de bezoeker van uw website. Hierdoor zijn bijvoorbeeld aanvallen van derden (hackers, spammers) praktisch onmogelijk geworden. 

Wat is SSL?

SSL staat voor (Secure Sockets Layer) en is een beveiligingstechnologie die een versleutelde verbinding tussen een server en een client (meestal in de vorm van een website en een browser) creĆ«ert. 

Kosten SSL certificaat 

De kosten van het SSL certificaat zijn 69 per jaar voor Positive SSL, en 249 per jaar voor Extended SSL. U gaat deze overeenkomst aan voor 3 jaar, waarna het certificaat vernieuwd moet worden. De kosten voor het installeren van het certificaat, uw website hierop aan te passen en het vernieuwen zijn 99. 

Wat verandert er voor het beheer van uw website ? 

Wanneer uw website een SSL vertificaat heeft, zijn er een aantal kleine dingen waar u op moet letten bij het beheer van uw website. U mag geen gebruik maken van plaatjes op andere websites die geen SSL certificaat hebben. Dit wordt dan namelijk gezien als een onveilig deel op uw website, waardoor de beveiligde verbinding niet tot stand kan worden gebracht. Uw website heeft een andere locatie gekregen, namelijk https://www.uwdomein.nl in plaats van http://www.uwdomein.nl. Links naar uw website vanaf andere websites dienen indien mogelijk te worden aangepast. Wij zullen er wel voor zorgen dat gebruikers van de oude links worden doorverwezen naar het nieuwe domein. Als u gebruik maakt van Google Analytics (GA) dient u in beheer van GA http:// aan te passen naar https://. (Ga naar Beheerder - Property instellingen en verander het vakje voor de standaard-URL in https://.) Als u gebruik maakt van Google Webmaster Tools (GWT of Search Console), dient u een nieuw domein te verifiƫren. Voor google krijgt uw domein namelijk een geheel nieuw webadres.